Ürünler
Sari Elek - Ozel Amacli Sert Bugday Unu ( Sari Un )

Kullanım Alanları :
Güneydoğu Anadolu bölgesinin seçkin durum buğdaylarından özenle seçilerek düşük randımanlı olarak ekmekte sarımtırak renk ve homojen gözenekli lezzet isteyen tüketicilerimiz için özel olarak üretilmiştir. Karafırın’larda ve herçeşit sarımtırak renk ekmek ve pide yapımında kullanılır.

Tat - Koku : Kendine özgü tat ve kokuda doğal.

Renk - Görünüş : Sarı renk yapısı homojen iç gözenekleri, geniş hacimli kendine özgü renk ve görünüşte doğal.

Yapısal Özellikleri :
• Yüksek su kaldırmaya sahip olması ve buna bağlı olarak daha fazla ürün elde edilmesi.
• Özünün yüksek ve sağlam olması, uzun süre dayanma özelliği sayesinde odun ateşinde kara fırında mükemmel sonuç.
• Düzgün ve homojen gözenek yapısı.

Öneriler :
• Çuvallar yerden 10 cm yükseklikte, ızgara üzerinde serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza edilmelidir.
• Un kullanılmadan önce elenmelidir.
• Hamur sıcaklığı 22 0C nin altında olmamalı kışın sıcak, yazın soğuk suyla sıcaklık 22 0C ye dengelenmelidir.
• Hamura ihtiyacı oranında su verilip etkili ve iyi yoğrulmalıdır.
• Hamur e nisbi nem ve 30-35 0C sıcaklıkta dinlendirilmelidir.
• İmalathanede hava sirkülasyonu olmamalıdır.

© 2013 Amasya un | Tüm Hakları Saklıdır
Fabrika / Merkez Adres:  Yıldızköy Mevkii No:5 05140 / AMASYA
Telefon: +90 358 223 01 05 (pbx)    info@amasyaun.com.tr
   Ayrıntılı bilgi için tıklayın...