Ürünler
Ata - Ozel Amacli Ata & Odun Ekmeklik Bugday Unu

Kullanım Alanları :
Her çeşit ekmek yapımında kullanılmaktadır.
Yüksek dirençli extra buğday paçalı ile üretilmiştir. Karafırın (odun ateşi)’da pişirildiği için ateşe dayanma direnci ve süresi yüksek olan hamur yapımında kullanılır.

Tat - Koku : Kendine özgü tat ve kokuda doğal.

Renk - Görünüş : Geniş iç hacimli, kendine özgü renk ve görünüşte doğal.

Yapısal Özellikleri :
• Yüksek su kaldırmaya sahip olması ve buna bağlı olarak daha fazla ürün elde edilmesi.
• Özünün yüksek ve sağlam olması, uzun süre dayanma özelliği sayesinde odun ateşinde kara fırında mükemmel sonuç.
• Düzgün ve homojen gözenek yapısı.

Öneriler :
• Çuvallar yerden 10 cm yükseklikte, ızgara üzerinde serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza edilmelidir.
• Un kullanılmadan önce elenmelidir.
• Hamur sıcaklığı 22 0C nin altında olmamalı kışın sıcak, yazın soğuk suyla sıcaklık 22 0C ye dengelenmelidir.
• Hamura ihtiyacı oranında su verilip etkili ve iyi yoğrulmalıdır.
• Hamur e nisbi nem ve 30-35 0C sıcaklıkta dinlendirilmelidir.
• İmalathanede hava sirkülasyonu olmamalıdır.

© 2013 Amasya un | Tüm Hakları Saklıdır
Fabrika / Merkez Adres:  Yıldızköy Mevkii No:5 05140 / AMASYA
Telefon: +90 358 223 01 05 (pbx)    info@amasyaun.com.tr
   Ayrıntılı bilgi için tıklayın...