Tarifler
Tuzlu Kurabiye

Malzemeler
2 yumurta(sarısı hamura,akı üstüne),
1 paket margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay kaşığı mahlep,
3 yemek kaşığı yoğurt,
tuz,
1 paket kabartma tozu,
aldığı kadar un,

Üstü için; susam veya çörek otu


Hazırlanışı
- Oda sıcaklığındaki margarine yukarıda verilen malzemeler eklenip iyice yoğurulur.
- Kulak memesi kıvamındaki hamura istenilen şekil verilip, yumurta akı sürülür.
- İsteyen önce yumurta akına sonra susama bulayabilir
- Üzerine susam veya çörek otu serpin.170 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.
Ağızda dağılan kurabiye sevenler için ideal :)

© 2013 Amasya un | Tüm Hakları Saklıdır
Fabrika / Merkez Adres:  Yıldızköy Mevkii No:5 05140 / AMASYA
Telefon: +90 358 223 01 05 (pbx)    info@amasyaun.com.tr
   Ayrıntılı bilgi için tıklayın...