Tarifler
Un Helvası

Malzemeler

2 su bardağı un
250 gram tereyağı veya margarin
2 su bardağı süt

Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su


Hazırlanışı
Tereyağını eriterek unu kavurun. Unun rengi koyulaşınca daha önceden kaynatmış olduğumuz şerbeti ve sıcak sütü ilave edelim.Ocağın altını kapatalım ve tencerenin de kapağını kapatalım. Bu aşamada ellerimizi yakmamak için dikkatli olmamız gerekir, çünkü sıcak süt ve şerbetin etkisi ile helva fokurdamaya başlayacaktır.Birkaç dakika sonra tencereyi açıp bir kaşık yardımı ile helvayı iyice karıştıralım.Dilediğiniz şekilde tarçın veya cevizle servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

© 2013 Amasya un | Tüm Hakları Saklıdır
Fabrika / Merkez Adres:  Yıldızköy Mevkii No:5 05140 / AMASYA
Telefon: +90 358 223 01 05 (pbx)    info@amasyaun.com.tr
   Ayrıntılı bilgi için tıklayın...